Vedtægter

§ 1

Foreningens navn: Gedesby Østre Strand Grundejerforening.
Postadresse: Krusevej 1, Gedesby Østerstrand, 4874 Gedser
Hjemsted: Guldborgsund Kommune
Stiftelsesdag. 13. august 1960

Email: [email protected]
Hjemmeside www.qoesq.dk

§2

Foreningens geografiske område er sommerhusområdet syd for Gedesby afgrænset ved Bøtøgårdsvej fra Fladlandsvej mod nord og Sydkanalen mod vest.

§ 3

Medlemskabet baseres sig på de enkelte matrikler, som er beliggende inden for foreningens område.

  1. Medlemskabet kan være obligatorisk med baggrund i tinglyste servitutter om medlemspligt.
  2. Medlemskab kan også være fri\billigt for matrikler uden tinglyste servitutter og vil her ske enten direkte \/ed tilmelding eller indirekte ved betaling af kontingent. Et frivilligt medlemsskab er gældende for kalenderåret og skal opsiges med min. 1 måneds varsel til kalenderårets udløb. Opsigelsen skal foretages skriftligt og sendes til bestyrelsen.

Betaling af kontingent påhviler den til enhver tid værende ejer af ejendommen.

Medlemmet er forpligtet til at melde ejerskifte til grundejerforeningen og hæfter for kontingentbetaling indtil ejerskifte er meddelt GØSG.

§4

Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser med hensyn til spørgsmål af fælles økonomisk og miljømæssig karakter, samt fremme og værne om de forhold, som berører grundejerne i almindelighed.

Foreningen skal over for myndighederne arbejde for at sikre de bedst mulige vilkår for alle medlemmerne.

En af foreningens væsentligste opgaver er vedligeholdelse af områdets private fællesveje.

VedtægterforGedesbyØstreStrandGrundejerforeninq

Grundejerforeningen er upolitisk og ikke-kommerciel og kan således på forespørgsel ikke anbefale bestemte virksomheder.

Foreningens medlemmer har et fælles ansvar for området samt for foreningens ejendom og omgivelser.

Foreningens enkelte medlemmer har i henhold til gældende lovgi\ming pligt til:

  1. At beskære beplantning mod kommunalvej samt private fællesveje og stier ind til skel samt holde rabatten fra vejkant til skel efter kommunens forordninger for offentlig vej, herunder græsslåning og at friholde området for buske og træer.
  2. At afhjælpe skader forvoldt på veje og rabatter ved brug af store lastvogne og tunge entreprenørmaskiner i forbindelse med større projekter på egen matrikel. Veje og rabatter skal løbende vedligeholdes og skal ved projektets afslutning bringes tilbage til samme stand som forud for skadens opståen.

§4

Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.

Ordinær generalforsamling afholdes for grundejerforeningens medlemmer hvert år 1.lørdag i maj eller 1. lørdag i juni med følgende dagsorden:

  1. Valg af dirigent
  2. Formandens beretning
  3. Indkomne forslag
  4. Kassereren forelægger det reviderede regnskab
  5. Kassereren forelægger budgetforslag for kommende år med forslag om kontingentets størrelse for næste år
  6. Valg af formand (lige år) /eIler kasserer (ulige år).
  7. Valg af øvrige bestyrelsesmedlemmer og suppleanter.
  8. Valg af revisorer og revisorsuppleant
  9. Eventuelt

Generalforsamlingen ind\/arsIes digitalt og ved opslag i Foreningshuset til medlemmerne senest 4 uger før afholdelse. lndkaldelsen skal indeholde dagsorden, det re\/iderede regnskab for foregående år og budgetforslag for det kommende år samt eventuelle forslag fra bestyrelsen.

Forslag fra medlemmerne må, for at kunne komme til behandling på generalforsamlingen, være indgivet skriftligt til foreningen senest 14 dag før dens afholdelse på [email protected]

Forslaget skal fremlægges og begrundes af forslagsstiller ved fremmøde på general- forsamlingen.

Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset antallet af fremmødte medlemmer og beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal.

Vedtægter for Gedesby Østre Strand Grundejerforeninq ”

Afstemninger foretages ved håndsoprækning, medmindre bestyrelsen eller 10 medlemmer eller dirigenten forlanger skriftlig afstemning.

En parcel har maksimalt 1 stemme.

Hvis et medlem ejer flere grunde og betaler kontingent for grundene, kan vedkommende højst afgive 2 stemmer.

Ingen former for afstemning kan ske ved fuldmagt. Medlemmer, der er i kontingent restance over for foreningen, er ikke stemmeberettigede.

Ekstraordinær generalforsamling kan til enh\ler tid indkalder af bestyrelsen og skal afholdes, når mindst 25% af medlemmerne, som ikke er i kontingent restance, skriftligt fremsætter motiveret anmodning herom sammen med forslag til dagsorden. Indkaldelsen skal ske omgående og den ekstraordinære generalforsamling skal afholdes en lørdag senest 3 uger efter anmodningen.

Kun de forslag, der er anført i anmodningen og forhold direkte affødt heraf, kan komme til behandling. Hvis ikke mindst *Å af de medlemmer, der har ønsket den ekstraordinære generalforsamling indkaldt, møder op til generalforsamlingen, kan dagsordenen nægtes behandlet af generalforsamlingen.

§ 6

Grundejerforeningens ledelse varetages af en bestyrelse på 5 medlemmer, bestående af formand og kasserer samt 3 bestyrelsesmedlemmer.

Formand og kasserer vælges af generalforsamlingen, medens bestyrelsen selv konstituerer sig med næstformand og sekretær.

Bestyrelsen vælges på den ordinære generalforsamling for 2 år ad gangen og afgår efter tur, således at formand og 2 medlemmer afgår på lige årstal og kasserer samt 1 medlem på ulige årstal.

2 bestyrelsessuppleanter og 2 revisorer \/æIges ligeledes for 2 år ad gangen og afgår skiftevis — 1 suppleant og 1 revisOr hvert år.

Dersom antallet af bestyrelsesmedlemmer \/ed afgang i årets løb og efter suppleanterne er tiltrådt, bliver mindre end 5, er bestyrelsen berettiget til at supplere sig selv indtil førstkommende generalforsamling.

Foreningen forpligtes over for tredjemand af formand eller ved dennes fravær næstformand eller Passerer, sammen med et bestyrelsesmedlem.

Bestyrelsesmøder afholdes efter behov og indkaldelse sker normalt skriftligt med 14 dages varsel. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer er til stede, og afgørelser træffes ved simpelt flertal. Står stemmerne lige, er formandens (eller i dennes fravær næstformandens) stemme udslagsgivende.

Bestyrelsen/suppleanter er kontingentfrie.

Vedtægter for Gedesbv Østre Strand Grundejezforening

Dækning af konkrete udgifter, som er direkte relateret til arbejdet i bestyrelsen, kan finde sted efter bestyrelsesbeslutning.

§ 7

Til dækning af foreningens udgifter opkræves et årligt kontingent, der fastsættes på den ordinære generalforsamling.

Kontingent betales for hver enkelt matrikel — bebygget eller ubebygget, hvor der er med!emspIigt eller, hvor frivillig tilmelding har fundet sted.

Ved ikke rettidig betaling af skyldige beløb skal det pågældende medlem betale et fastlagt rykkergebyr til dækning af de med inddrivelsen forbundne omkostninger. Bestyrelsen fastsætter størrelsen af rykkergebyret. Såfremt opkrævningen stadig ikke betales indenfor den fastsatte frist bIi\ler den sendt til inkasso, hvorved der påløber yderligere omkostninger, som betales af medlemmet.

Et medlem, der er i restance til foreningen, har ikke stemmeret på generalforsamlingen, Iigesom medlemmet ikke kan vælges til tilIidsh\/erv i foreningen.

Såfremt et frivilligt medlemskab af foreningen opsiges, bliver ejeren forpligtet til at betale for en individuel andel af udgifterne til vedligeholdelse af de private fællesveje, jf. Iov om private fællesveje. Dette beløb fastsættes og opkræves af bestyrelsen og udregnes således: Vejudgift fordeles iht. til den reelle udgift på den enkelte vej divideret med antal matrikler hertil tillægges administrationsgebyr, som også inkluderer udførende entreprenørs ekstrafakturering på udregning.

Kassereren administrerer opkrævning af kontingent og indbetalinger af samme, afholde udgifter, fører foreningens regnskab, medlemskartoteh, opgørelse over restancer samt gennemfører rykkerprocedurer, alt efter bestyrelsens anvisninger og kontrol.

Foreningens midler anbringes på den økonomisk og risikomæssigt mest fordelagtige måde i pengeinstitut. Bestyrelsen skal tilstræbe, at foreningens bankindestående ved kalenderårets udgang s\/arerende til 1/2 års kontingentindtægt, dog med skyldig hensyntagen til planlagte udgifter til vejvedligeholdelse og uforudsete omkostninger

Kassebeholdningen skal holdes på et absolut minimum.

§ 8

Bestyrelse og revisorer har til enhver tid ret til at gennemgå foreningens regnskaber og beholdningskonti.

Revisorerne skal gennemgå foreningens regnskaber kritisk og kontrollere beholdningernes tilstedeværelse. Regnskabsmaterialet skal tilstilles revisorerne senest den 1. marts.

Såfremt regnskabet ikke er modtaget med indkaldelsen ti! generalforsamlingen kan dette rekvireres til gennemsyn ved at sende en mail til formand eller kasserer i GØSG senest 14 dage før generalforsamlingen.

Vedtægter for Gedesby Østre Strand Grundejerforening

Grundejerforeningens regnskabsår er kalenderåret.

§ 9

Et medlem kan \/ed udtrædelse af foreningen ikke få ande! af formuen tilbagebetalt.

Ved ejerskifte er sælger forpligtet til at meddele grundejerforeningen købers navn og adresse, samt evt. tlf. og e-mail adresse. Indbetalt kontingent for kalenderåret tilbagebetales ikke.

Kassereren og øvrige bestyrelsesmedlemmer skal aktivt medvirke til, at det størst mulige antal grundejere i området, som har medlemspligt, svarer medlemskontingent til Gedesby Østre Strand Grundejerforening.

§ 10

Seneste ændringer er vedtaget på den ordinære generalforsamling, den 1. juni 2024 og træder i kraft straks.